Muffinki na słodko

Muffinki z czekoladą
- 350 g mąki
- 1 jajko
- szklanka mleka
- szklanka cukru
- szklanka oleju
- łyżka cukru waniliowego
- 2 łyżeczki proszku do pieczenia
DODATKI:
- dżem,
- powidła,
- galaretka owocowa (np czarnej porzeczki),
- czekolada,
- jabłka,
- banany, etc.
Wszystkie składniki wymieszać.
Foremki napełniać do 3/4 wysokości.
Jeśli dodatkami są dżemy i tym podobne, daję łyżkę ciasta, łyżeczkę dżemu (…) i znowu łyżkę ciasta.
Foremki ułożone na blasze wstawiam do nagrzanego piekarnika.
Piekę przez około 35 min. w temp. 180 st. C., funkcja: góra – dół.
Podpowiedź: każdy piekarnik inaczej piecze, więc warto sprawdzać.
P.S. Przepis podejrzałam u p. Ewy Wachowicz