Muffinki na słodko

muffinki

Muffinki z czekoladą

  • 350 g mąki
  • 1 jajko
  • szklanka mleka
  • szklanka cukru
  • szklanka oleju
  • łyżka cukru waniliowego
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia


DODATKI:

  • dżem,
  • powidła,
  • galaretka owocowa (np czarnej porzeczki),
  • czekolada,
  • jabłka,
  • banany, etc.

Wszystkie składniki wymieszać.

Foremki napełniać do 3/4 wysokości.


Jeśli dodatkami są dżemy i tym podobne, daję łyżkę ciasta, łyżeczkę dżemu (…) i znowu łyżkę ciasta.


Foremki ułożone na blasze wstawiam do nagrzanego piekarnika.
Piekę przez około 35 min. w temp. 180 st. C., funkcja: góra – dół.


Podpowiedź: każdy piekarnik inaczej piecze, więc warto sprawdzać.


P.S. Przepis podejrzałam u p. Ewy Wachowicz